Штори дизайн та пошиття
Київ
вул. Малевича, 86-Б,
Палац Україна

Римські штори: особливості догляду

 > 
 > 
Римські штори: особливості догляду
Римські штори: особливості догляду

Римські штори мають великий попит, оскільки вони мають просту форму і функціональність. До того ж, вони дуже витончені та акуратні. Штори пропускають сонячне світло і він набуває відтінку тканини, огортаючи кімнату атмосферою затишку.

Такі штори чудово виглядають у будь-якій кімнаті, вони універсальні та поєднуються з будь-яким інтер'єром. Найчастіше їх використовують у таких стилях як мінімалізм, хай-тек, традиційний класичний і модерн. Також їх можна використовувати в тих випадках, коли звичайна тюль і штора недоречна. Наприклад, цей тип чудово підійде для лоджії. Як доповнення їх поєднують з легким тюлем, прямими шторами або ламбрекеном. Подібна колаборація допоможе завершити загальну атмосферу приміщення і додати потрібні акценти.

Римська штора кріпиться над вікном, на рівному полотні розташовані спеціальні стрижні, з їх допомогою тканина збирається і формуються складки. Внизу виробу знаходиться обтяжувач для збереження форми.

Типи римських штор

• Найпоширеніший — класичний тип — є рівною і гладкою тканиною. Коли ви піднімаєте її, з'являються горизонтальні складки, які збираються разом. Виглядають вони просто та красиво, тому підходять до будь-якого стилю.
• Другий тип — каскадний, виглядає трохи інакше. Такий тип штори, складки є весь час, навіть коли вона повністю опущена. Складки каскадом спускаються до низу і формують гарне драпірування, яке виглядає елегантно. Їх найчастіше використовують в інтер'єрах із традиційного стилю, арт деко чи кантрі.

Особливості догляду

• Штори необхідно регулярно прати, оскільки вони збирають багато пилу. Підхід до прання відрізнятиметься залежно від типу тканини.
• Бавовняні штори білого кольору можна прати в машині за високої температури і навіть кип'ятити з відбілювачами. Кольорові або з малюнком на температурі нижче 60 °C, рекомендується застосовувати порошок для кольорових тканин, щоб зберегти яскравість полотна.
• Для синтетичних або жаккардових не потрібен особливий догляд, головне прати їх на низькій температурі. Під час прання необхідно використовувати рідкий порошок. Не рекомендується застосовувати засіб з ефектом відбілювання.
• Штори з бамбука, паперу та джуту не можна навіть мочити, використовуйте тільки суху ганчірку або піпідастр.
• Шовкові штори можна прати руками у теплій воді. Не можна використовувати засоби, у яких є хлор. При полосканні можете додати кондиціонер, щоб не полиняла тканина.
• Льняні штори можна прати в машині з будь-якими засобами при температурі 60 °C. Обов'язково потрібно добре прополоскати тканину, інакше при контакті з сонячним світлом місця де залишився порошок можуть вигоріти.


Повернутися назад


 
Отримати
консультацію
 
Замовити замір
або дизайн